« Totes les activitatsTodas las actividades
Amb l’ajuda d’imatges en 3D, s’expliquen les característiques dels principals cossos del Sistema Solar.
S’explica com va néixer per col·lisions entre cossos més petits deixant, com gairebé en tots, l’empremta d’aquest naixement en forma de cràters. També es fa una simulació de com va ser aquest naixement per mitjà d’un experiment en què es produeixen cràters en miniatura en un llit de farina de blat i cacau en pols. L’activitat es desenvolupa en tres fases:
1. Introducció al Sistema Solar i els cossos que el composen, amb el suport de diapositives i a través d’una dinàmica amb l’alumnat sobre les distàncies als diferents planetes i a la Lluna.
2. Il·lustració sobre el naixement del Sistema Solar amb la projecció d’una pel·lícula i diapositives en 3D. Els alumnes observaran com es formen els cràters, com també a la Terra n’hi ha i perquè n’hi ha menys aquí que en altres cossos com la Lluna.
3. Realització d’un experiment amb materials senzills, principalment de cuina, en què els alumnes observaran com es produeix la formació de cràters, quan són més grans o més petits, de més o menys fondària, volcànics o d’impacte.
Durada:
Aquest taller té una durada de 90 minuts.
Cal sol·licitar l’activitat abans del 15 de setembre.
Responsable municipal:
Annabel Subías
Unitat de Medi Ambient i Serveis Urbans
Tel.: 93 665 11 50. Extensió: 1235
Per reservar l’activitat heu de contactar directament amb l’organitzador (dades a sota)