Ciència i tecnologia

Loading Activitats

« Totes les activitatsTodas las actividades

Taller del Sistema Solar

01/07/2023 a 30/06/2024

DESCRIPCIÓ

DESCRIPCIÓN

Amb l’ajuda d’imatges en 3D, s’expliquen les característiques dels principals cossos del Sistema Solar.
S’explica com va néixer per col·lisions entre cossos més petits deixant, com gairebé en tots, l’empremta d’aquest naixement en forma de cràters. També es fa una simulació de com va ser aquest naixement per mitjà d’un experiment en què es produeixen cràters en miniatura en un llit de farina de blat i cacau en pols. L’activitat es desenvolupa en tres fases:

1. Introducció al Sistema Solar i els cossos que el composen, amb el suport de diapositives i a través d’una dinàmica amb l’alumnat sobre les distàncies als diferents planetes i a la Lluna.

2. Il·lustració sobre el naixement del Sistema Solar amb la projecció d’una pel·lícula i diapositives en 3D. Els alumnes observaran com es formen els cràters, com també a la Terra n’hi ha i perquè n’hi ha menys aquí que en altres cossos com la Lluna.

3. Realització d’un experiment amb materials senzills, principalment de cuina, en què els alumnes observaran com es produeix la formació de cràters, quan són més grans o més petits, de més o menys fondària, volcànics o d’impacte.

Durada: 
Aquest taller té una durada de 90 minuts.

Cal sol·licitar l’activitat abans del 15 de setembre.

Responsable municipal: 

Annabel Subías

Unitat de Medi Ambient i Serveis Urbans

Tel.: 93 665 11 50. Extensió: 1235

ana.subias@castelldefels.org

Per reservar l’activitat heu de contactar directament amb l’organitzador (dades a sota)

Start:
01/07/2023
End:
Diumenge, 30 juny 2024
Activitat Categories:
, , ,

Recinte

Centres Escolars
Castelldefels Espanya

Organitzador

Antonio Bernal
Phone:
652 196 292
Email:
puntovernal@telefonica.net

Other

OBJECTIU
Aprendre l'estructura del Sistema Solar. Familiaritzar l'alumnat amb els cossos que componen el Sistema Solar, les distàncies que els separen i els seus diàmetres. Es destaca el valor de l'experimentació amb models senzills per explicar fenòmens complexes, com el dels cràters d'impacte. Demostrar que la sobrietat en els procediments no és un impediment per fer una bona investigació (no es requereixen aparells molt complexes).
ÀREA:ÁREA:
DIRIGIT A:DIRIGIDO A: