Pau i solidaritat

Loading Activitats

« Totes les activitatsTodas las actividades

Taller de Cinema 2n Cicle d’ESO: ‘Voces inocentes’, ‘En tierra de nadie’ i ‘Un dia perfecto’ (Grup Eirene) 3r ESO ó 4t ESO

28/10/2024 a 30/05/2025

DESCRIPCIÓ

DESCRIPCIÓN

ATENCIÓ!! AQUESTA ACTIVITAT ES POT PROGRAMAR DURANT EL CURS EN AQUESTS DOS PERÍODES

28 d’Octubre a Desembre (fins al 15 de desembre)
Gener a Maig (A partir del 15 de gener)

 

El cinema, és una eina engrescadora i altament sensibilitzadora. En aquest taller, s’endinsa als joves i al professorat, en l’educació per la pau, per crear mirades més crítiques i solidàries de realitats socials complexes, que a continuació s’expliquen. Dos possibles films a triar, en un taller a càrrec del grup Eirene:

– “VOCES INOCENTES” de Luis Mandoki, 2004. Sinopsi: El conflicte d’El Salvador i dels segrests que es van realitzar de nens de 12 anys, per convertir-los en soldats, als anys 80. Basada en la història real d’Oscar Torres, que va viure els enfrontaments entre la guerrilla dels camperols i l’exèrcit (Dinàmica: Es treballa, la situació dels menors soldats, a alguns dels països que els recluten i hi ha una aproximació al conflicte d’El Salvador i les seves conseqüències en l’estat actual del país. Es fa un treball, d’identificació dels Drets Humans dels Infants i es contrasta, la situació de la pel·lícula amb la del context actual en el que viuen les/els joves).

– “EN TIERRA DE NADIE” de Danis Tanović, 2001. Sinopsi: Guerra de Bòsnia, 1993. Dos soldats de diferents bàndols, un bosnià i un serbi, es troben atrapats entre les línies enemigues, a terra de ningú. Un sergent dels cascos blaus de les Nacions Unides, es disposa a ajudar-los, en contra de les ordres dels seus superiors. Mentre la tensió bèl·lica creix i la premsa espera pacientment noves notícies, els dos soldats, intentaran per tots els mitjans, sortir amb vida d’una situació absurda.

Dinàmica: Es treballa l’aproximació al conflicte dels Balcans i la situació actual del país. Es tracta de posar en evidència, les conseqüències de la guerra i la seva inutilitat, així com per pensar alternatives no violentes, per la resolució dels conflictes. Durada: 2 hores.

Les pel·lícules, es veuen amb el professorat i es projecten en versió reduïda.

Inscripcions: de l’1 al 30 de setembre, accedint al següent enllaç: https://forms.office.com/e/fresLw63sL

 

 

Responsable municipal
Lourdes Carreras

Tel.: 93 665 11 50   Ext.: 1359
Adreça electrònica: lourdes.carreras@castelldefels.org

Start:
Dilluns, 28 octubre 2024
End:
30/05/2025
Activitat Categories:
,

Recinte

Centres Escolars
Castelldefels Espanya

Organitzador

Secció Pau i Solidaritat
Phone:
93 665 11 50 Ext.: 1359
Email:
cooperacio@castelldefels.org

Other

OBJECTIU
Facilitar a les escoles instruments per a treballar els valors de la pau, la solidaritat, els drets humans, la cooperació, la diversitat i la convivència intercultural. Promoure i fomentar valors i actituds que contribueixin a construir la cultura de la pau, el respecte i la defensa dels drets humans i dels drets dels infants. Conèixer altres cultures d'una forma lúdica (amb tallers, exposicions, contes, música, teatre, jocs, etc.). Donar suport, en forma de recursos humans i materials, a les iniciatives dels centres educatius i dels seus docents en aquests temes. Facilitar activitats de formació adreçades a pares i mares, perquè puguin contribuir amb més eines a millorar la convivència entre els infants i entre les famílies. Apropar a la comunitat educativa els recursos i/o serveis de Pau i Solidaritat.
ÀREA:ÁREA:
DIRIGIT A:DIRIGIDO A: