Igualtat de gènere i LGTBI

guia-educativa-castelldefels-icono-igualtat de genere i lgtbi
Loading Activitats

« Totes les activitatsTodas las actividades

La mitja taronja existeix o no?

01/07/2023 a 30/06/2024

DESCRIPCIÓ

DESCRIPCIÓN

A través d’activitats lúdiques, dinàmiques i participatives, portem a la llum el tema de la violència de gènere a les parelles joves i a tota la societat. Es busca crear un clima en el que predomini el reconeixement i la comunicació en una convivència igualitària  tot donant la benvinguda a la diversitat.

A la primera hora de l’activitat s’explora el que els/les alumnes coneixen del fenomen de la violència, i s’aporta informació: explicació dels tipus de violència, causes, conseqüències, cicle de la violència. S’analitzen les característiques del bon tracte. Després es fa un joc on les regles generen situacions de desigualtat/privilegi en funció del gènere, per tal de fer un treball posterior de reflexió i debat sobre la desigualtat, els rols i els estereotips de gènere.

A la segona hora, es fan uns role-playings per grups, on es representen diferents situacions de control i abús emocional. A partir d’aquestes simulades es reflexiona entorn a: les característiques de la relació de parella entre adolescents, els mecanismes pels quals es desenvolupa una relació d’abús, diferents estratègies a seguir per tal de poder evitar i/o enfrontar una possible situació de violència, importància dels estereotips de gènere i influència d’aquests en els comportaments entre homes i dones, etc.

Durada: 2 hores

Inscripcions: de l’1 al 29 de setembre de 2023, accedint al següent enllaç: https://forms.gle/1dv4Jg1CqHJJYTNV7

Contacte municipal:
Secció de Polítiques d’Igualtat

Isabel Cabré/ Anna D. Rodríguez
Tel: 667 871 709 o 93 665 11 50 (ext. 504)
igualtat@castelldefels.org

L’aprovació d’aquesta activitat està en funció de la disponibilitat pressupostària.

Start:
01/07/2023
End:
Diumenge, 30 juny 2024
Activitat Categories:
, ,

Recinte

Centres Escolars
Castelldefels Espanya

Organitzador

Secció de Polítiques d’Igualtat
Phone:
667 871 709 o 93 665 11 50 (ext. 504)
Email:
igualtat@castelldefels.org

Other

OBJECTIU
Reconèixer els mites i els estereotips que sostenen els/les adolescents en relació als rols de gènere i la violència en la parella, amb la finalitat de deconstruir-los. Donar informació relacionada amb la violència i les seves manifestacions. Proporcionar eines pràctiques per trencar amb una possible relació d'abús.
ÀREA:ÁREA:
DIRIGIT A:DIRIGIDO A: