Sostenibilitat (entorn natural i consum)

Loading Activitats

« Totes les activitatsTodas las actividades

El bosc dels senglars

01/07/2023 a 30/06/2024

DESCRIPCIÓ

DESCRIPCIÓN

Joc de simulació per comprendre la dinàmica de les poblacions: com augmenten o disminueixen en funció dels recursos o d’altres fets imprevisibles (com ara focs o inundacions). L’activitat es desenvolupa en 4 parts:

1. L’alumnat es divideix en dos grups: un simbolitzarà els porcs senglars i l’altre el constituiran els diferents elements de l’hàbitat (menjar, aigua, refugi, espai per viure). Es troben al bosc i els senglars han de sortir a la recerca de recursos necessaris per viure…

2. Els recursos estan quiets i els senglars, quan troben el que busquen,  ho agafen i s’ho emporten al racó dels senglars. Allà, l’infant que representava un recurs es converteix en una cria de senglar. Quan no troben el que volen, s’han de quedar al racó on hi ha els senglars (ja que es moren i queden integrats en el medi).

3. Es repeteix el procés i s’arriba a diferents situacions excepcionals (per exemple: falta d’algun element de l’hàbitat). Al llarg del joc es va anotant el nombre de porcs senglars i el de recursos del bosc; aquestes dades s’empraran per entendre el concepte d’equilibri “dinàmic” de la població de senglars.

4. Recerca de les causes de la variació de la població de senglars; elaboració d’una gràfica visual, introducció del concepte d’equilibri ecològic, de dependència del medi i reflexió final.

Durada: 1 hora

Calendari:
Activitat disponible el 2n i el 3r trimestre.

Cal sol·licitar l’activitat abans del 31 d’octubre.

Responsable municipal: 
Annabel Subías

Unitat de Medi Ambient i Serveis Urbans

Tel.: 93 665 11 50. Extensió: 1235

ana.subias@castelldefels.org

Per reservar l’activitat heu de contactar directament amb l’organitzador (dades a sota)

Start:
01/07/2023
End:
Diumenge, 30 juny 2024
Activitat Categories:
, ,

Recinte

Centres Escolars
Castelldefels Espanya

Organitzador

Fundació Catalana de l’Esplai – CAA Cal Ganxo
Phone:
93 0188147 / 687 199 004
Email:
calganxo@fundesplai.org
View Organitzador Website

Other

OBJECTIU
Conèixer el dinamisme dels equilibris ecològics, segons la disponibilitat dels recursos. Comprendre que la conservació dels hàbitats és clau per al manteniment de les espècies. Adonar-se que les poblacions d'animals i plantes fluctuen responent a les condicions del seu hàbitat. Aprendre a respectar les normes del joc. Passar una estona divertida.
ÀREA:ÁREA:
DIRIGIT A:DIRIGIDO A: