Ciutat i memòria històrica

Loading Activitats

« Totes les activitatsTodas las actividades

Biblioteca: Visites exposició “Espai Prehistoria: fauna, canvi climàtic i arqueologia”

01/07/2023 a 30/06/2024

DESCRIPCIÓ

DESCRIPCIÓN

Visita a l’exposició permanent “Prehistòria: fauna, canvi climàtic i arqueologia” situada a la sala Margarida Xirgu de la biblioteca Ramon Fernàndez Jurado.
Visita guiada a l’exposició Espai Prehistòria, observació dels fòssils recuperats ens permetrà valorar la feina dels professionals de l’arqueologia. Importància del Jaciment de la Cova del Rinoceront gràcies a la informació present a l’exposició, en forma d’audiovisuals, imatges i material arqueològic, elaboració d’hipòtesis de la formació de la cova i els usos que va tenir al llarg del temps a partir de la manipulació del material didàctic I reflexió final entorn del fenòmen del canvi climàtic i l’impacte que va tenir a la  Prehistòria.

Recursos disponibles: Dossier pedagògic pel professorat, que inclou guió didàctic del professorat, propostes d’activitats anteriors i posteriors a la visita a l’Espai Prehistòria i un quadern solucionat i Quadern de l’alumnat.

Durada: 1.5 h

Responsable municipal:

Tècnica Biblioteca, Secció de Cultura i Joventut, Marta Granel Dalmau

Tel. 936651150 ext. 1705

biblioteca@castelldefels.org

 

Start:
01/07/2023
End:
Diumenge, 30 juny 2024
Activitat Categories:
,

Recinte

Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado
Carrer del Bisbe Urquinaona, 19-21
Castelldefels, Barcelona 08860 Espanya
Phone:
936 36 96 97

Organitzador

Secció Cultura
Phone:
936352780
Email:
Cultura@castelldefels.org

Other

OBJECTIU
Objectius Primària: Visitar l'exposició Espai Prehistòria: fauna, canvi climàtic i arqueologia al Garraf per conèixer alguns dels objectes recuperats gràcies a les excavacions arqueològiques i conèixer alguns fòssils recuperats a la Cova del Rinoceront. Identificar els diferents ecosistemes existents en aquell moment a partir de la flora i la fauna. Reflexionar sobre el fenomen del canvi climàtic i les conseqüències que ha tingut al llarg del temps. Entendre la transformació del paisatge per l'acció natural i l'acció antròpica, en el cas de la Cova del Rinoceront. Deduir els usos que pot tenir una cova a partir dels indicis que ens aporten els professionals de l'arqueologia. Utilitzar i ampliar diferents nocions relacionades amb el temps passat i present. Plantejar-se preguntes i hipòtesis sobre un fet o fenomen històric, i seleccionar i analitzar diferents fonts per interpretar el passat. Objectius Secundària: Visitar l'exposició Espai Prehistòria: fauna, canvi climàtic i arqueologia al Garrafper conèixer l'entorn natural i humà dels primers habitants de Castelldefels. Entrar en contacte amb la tasca dels arqueòlegs, arqueòlogues i altres especialistes que recuperen el passat. Apropar-se a les estratègies del mètode científic en recerca prehistòrica. Conèixer algunes de les espècies animals que van viure a Castelldefels a l'entorn de fa 100.000 anys. Relacionar els indicis de fauna i flora amb els ecosistemes existents en aquell moment. Reflexionar sobre el fenomen del canvi climàtic i les conseqüències que ha tingut al llarg del temps, entendre la transformació del paisatge per l'acció natural i l'acció antròpica, concretament en el cas de la Cova del Rinoceront. Identificar els diferents usos que pot tenir una cova i els indicis que la ciència ens permet analitzar.
ÀREA:ÁREA:
DIRIGIT A:DIRIGIDO A: